Poradie jedál v jedálnom lístku podľa gastronomického hľadiska
Poradie jedál v jedálnom lístku podľa gastronomického hľadiska je nasledujúce:
- aperitív
- studené predkrmy
- polievky
- teplé predkrmy
- jedlá z rýb
- jedlá z hydiny
- jedlá zo zveriny
- detské jedlá
- diétne jedlá
- špeciality podniku
- hotové jedlá
- jedlá na objednávku
- zeleninové jedlá
- prílohy, šaláty, zelenina, kompóty
- syry
- teplé múčniky
- dezerty, zmrzlina, krém
- ovocie
- pivo, nealko
- teplé nápoje, káva, ktorú zaistí plnoautomatický kávovar
Autor: EuroEkonóm.sk
Tento príspevok bol vytvorený 4.12.2008 a aktualizovaný 29.10.2022. Pozrite si ďalšie príspevky autora EuroEkonóm.sk.
hahahahah
a kde toto prosim pekne sa využíva ? ovocie v jedálnom listku ? preboha žijete v dobre pred dinosaurami?
Toto sa využíva pri zostavovaní A lá carte lístka. Nie všetko tohto zoznamu sa musí použiť, závisí od ponuky stravovacieho zariadenia. Keď kuchár zostavuje LJ mal by dodržať toto poradie podľa teórie.